UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kasteelrune Heidelberg volgens oude traditie in lichterlaaie gezet
Het vuurwerk rond de Kasteelruine Heidelberg zorgt voor een prachtig schouwspel. Foto Tobias Schwerdt
Het vuurwerk rond de Kasteelruine Heidelberg zorgt voor een prachtig schouwspel. Foto Tobias Schwerdt


De beroemde kasteelrune van Heidelberg in Duitsland wordt op 2 juni, 14 juli en 1 september in een mystieke rode gloed gedompeld tijdens de spectaculaire Schlossbeleuchtungen, oftewel kasteelverlichtingen. Deze 400 jaar oude traditie, waarbij het slot met Bengaals vuurwerk in lichterlaaie wordt gezet, gaat terug naar de tijd waarin de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV het kasteel echt plat brandde.

Het seizoen van de Schlossbeleuchtung 2018 opent dit jaar op zaterdag 2 juni met een traditioneel kanonschot om 22.15 uur. Een Bengaals vuurwerk dompelt de kasteelrune voor meerdere uren in een mystieke gloed. Het spektakel wordt herhaald op 14 juli en 1 september. De Schlossbeleuchtung is een eeuwenoude traditie: het Bengaalse vuur herinnert aan de vernietiging van Schloss Heidelberg door de troepen van de Zonnekoning Lodewijk XIV in de jaren 1689 en 1693.

HUWELIJKSHERDENKING

Het vuurwerk op de oude brug herdenkt het huwelijk van Prins keurvorst Frederik V met de Engelse prinses Elizabeth Stuart in 1613. In dat jaar werd een vergelijkbaar schouwspel opgevoerd toen de prinses vanuit Londen in Heidelberg aankwam.

UNIEKE ERVARING

De legendarische Schlossbeleuchtungen betoveren elk jaar weer duizenden bezoekers die komen genieten van het prachtige schouwspel onder een heldere sterrenhemel. Het is een unieke ervaring om het vuurwerk vanaf de rivier de Neckar te bekijken. Kaarten voor een plek op een van de schepen zijn per e-mail verkrijgbaar via Heidelberg Marketing. Liever aan wal blijven? Goed uitzicht op het 'brandende kasteel' heb je vanaf de Neckar-weide aan de noordelijke oever van de rivier, vanaf de beroemde Philosophenweg, vanaf de oude stadszijde van de Neckar en op de Scheffelterrasse in de kasteeltuin.

Meer informatie is te vinden op www.heidelberg-marketing.de.   Evenementen