UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Succesvol Duits winkelconcept Kauf dich glücklich nu ook in Amsterdam
Kauf Dich Glucklich is vanaf 31 mei in de raadhuisstraat in Amsterdam gevestigd.
Kauf Dich Glucklich is vanaf 31 mei in de raadhuisstraat in Amsterdam gevestigd.

De Duitse winkelketen Kauf Dich Glucklich is vanaf 31 mei ook in Amsterdam gevestigd.

De concept store staat in Duitsland bekend om zijn toonaangevende selectie aan mode-,interieur- en cosmeticamerken, alsook een eigen collectie. Vanaf 31 mei is de nieuwe winkel van Kauf Dich Glucklich te vinden aan de Raadhuisstraat 40 te in Amsterdam.


Het verhaal van Kauf Dich Glucklich begint wanneer oprichters Andrea Dahmen en Christoph Munier elkaar leren kennen tijdens hun studententijd. Dahmen en Munier, die destijds samenwoonden, deelden een interesse in vintage meubels en wisten door de jaren heen een indrukwekkende verzameling bij elkaar te sparen. Toen er echter ruimte tekort was in hun bescheiden studentenkamer en ze hun diploma op zak hadden, besloten ze hun collectie geleidelijk aan te verkopen. Met dat geld openden ze hun eigen wafel- en ijswinkel, vonden ze een nieuwe plek voor hun vintage inboedel en kregen ze het idee voor het Kauf Dich Gluklich concept, een combinatie van café en interieurwinkel.

NOG ALTIJD WAFELS EN MEUBILAIR

Nog altijd kunnen mensen wafels, ijs en meubilair kopen in deze eerste Kauf Dich Glucklich winkel in Berlijn. Het enige verschil is dat er in de tussentijd 19 winkels zijn bijgekomen en dat fans nu ook kleding, cosmetica en andere meubels kunnen kopen. Sinds 2012 kunnen mensen zelfs items van het Kauf Dich Glucklich label aanschaffen.

NIEUW TIJDPERK IN BENELUX

Het is altijd al onze droom geweest om een winkel in Amsterdam te openen. Onze vergaderzaal in Berlijn is zelfs vernoemd naar deze kosmopolitische stad, legt Andrea Dahmen uit over de keuze voor Amsterdam.

Er zijn natuurlijk veel gelijkenissen tussen Amsterdam en Berlijn: het zijn beide creatieve steden in een omgeving waar we van houden en waar we ons thuis voelen. Daarom zijn we ook blij dat we de perfecte winkellocatie hebben weten te vinden.

FEEL GOOD SFEER

In een winkel die zelf ook interieuritems verkoopt, mag de koper veel verwachten van de inrichting. Naast een feel good sfeer, wordt er over ieder detail nagedacht. Het op Scandinavisch design genspireerde interieur wordt bepaald in de werkplaats in Berlijn, en zal ingericht worden met producten die mensen ook meteen kunnen kopen. Natuurlijk zal dezelfde goede sfeer die nu al in de Duitse winkels aanwezig is, ook vertaald worden naar de Nederlandse markt.

VERLIEFD OP PAND

Bij het bezichtigen van dit pand waren we onmiddellijk verliefd. De winkel heeft grote ramen en heeft iets weg van Berlijn - het is er niet helemaal gepolijst, en er zijn nog wel wat rauwe randjes, deelt Munier, die ook nog goed nieuws heeft voor de Belgische markt. Na de nieuwe winkel in Amsterdam, spelen we met de gedachte om een winkel in Antwerpen te openen.

De nieuwe Kauf Dich Glücklich winkel is gevestigsd aan de Raadhuisstraat 40, 1016 DG in Amsterdam.   Uit-winkelen