UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Stedelijk Museum Breda biedt boeiend dagje uit voor het hele gezin
Beeld uit True Beauty Op de grens van kunst en wetenschap: Flavie Audi, Fluid Rocks, glas, dichroic glas, 24 karaat goud. Foto: Kiran Mahabali
Beeld uit True Beauty Op de grens van kunst en wetenschap: Flavie Audi, Fluid Rocks, glas, dichroic glas, 24 karaat goud. Foto: Kiran Mahabali


Op zoek naar een leuk en boeiend dagje uit in de zomer? Kom dan naar het Stedelijk Museum Breda en neem je kinderen, vrienden en ouders mee. Leuk en leerzaam voor bezoekers van alle leeftijden!

TRUE BEAUTY OP DE GRENS VAN KUNST EN WETENSCHAP

De mooiste wetenschappelijke beelden. Fotos, videos en visualisaties van internationale toponderzoekers die niet eerder in Nederland te zien waren, en werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap. Ontdek de Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers, die centraal staat in de tentoonstelling.

Nog te zien t/m 19 augustus

NASSAUWANDELING

De Nassauwandeling is een speurtocht voor gezinnen. Ga op ontdekking door het museum en door het centrum van Breda. Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en hij houdt hem gegijzeld aan het Spaanse hof. Stiekem neemt hij contact op met zijn vader en laat geheime codes achter.

Lukt het jou om de codes te kraken en de geheime locatie van Filip Willem te vinden? Dan krijg je bij de balie een leuk cadeautje!

COLLECTIELAB

Neem een kijkje achter de schermen van het museum. We doen onderzoek naar de schilderijen, religieuze voorwerpen en kostuums uit het depot. Sommige objecten hebben geheimen die we willen ontrafelen. Andere hebben zorg nodig in de vorm van een restauratie. Wil je weten wat we hebben ontdekt? En speur je met ons mee?

CAFÉ LANZAS

Het museumcafé is een ontmoetingsplek waar je lekker kunt ontspannen en genieten van onze duurzame lokale producten. Er is een gezellige leestafel en voor de kinderen zijn er leuke spelletjes.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Stedelijk Museum Breda ligt aan de Boschstraat 22, 4811 GH Breda.

Meer informatie op www.stedelijkmuseumbreda.nl   Museum & Galerie