UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Cultuurnacht nieuw bij Haarlem Cultuur Festival


Op zaterdag 8 en zondag 9 september opent Haarlem het culturele seizoen met het Haarlem Cultuur Festival. Nieuw is de Haarlemse Cultuurnacht op 8 september, een lange, verrassende avond vol kunst en cultuur met een afterparty.

Merlijn Twaalfhoven trapt het evenement af met zijn spectaculaire compositie Ville Passager met honderd muzikanten. Dit optreden is ook het startsein voor de manifestatie Haarlem viert cultuur: een halfjaar lang staat de Spaarnestad bol van de culturele activiteiten.

GRATIS


Tijdens het Haarlem Cultuur Festival gonst de stad twee dagen lang van optredens, films, workshops en exposities op het gebied van theater, dans, muziek, beeldende kunst en literatuur. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het festival op 8 en 9 september valt bovendien samen met het Korenlint met optredens van ruim zestig koren en Open Monumentendag met onder meer kleine concerten op meer dan zeventig historische locaties.

VERRASSENDE AVOND

Nieuw dit jaar is de Haarlemse Cultuurnacht op 8 september, een lange, verrassende avond vol kunst, cultuur en feest. Merlijn Twaalfhoven opent het evenement om 20.00 uur met zijn spectaculaire compositie Ville Passager, die door honderd blazers en slagwerken vanaf balkons, trappen en uit ramen op en rond de Grote Markt wordt uitgevoerd. Het publiek ervaart vanaf een vaste plek of wandelend het poëtische en dromerige werk waarin melodieën, akkoorden en ritmes verweven worden tot één geheel.

HEB UW NAASTE LIEF

Na deze bijzondere opening zijn er in de hele stad bijzondere evenementen. Enkele hoogtepunten: in het Dolhuys kun je met de DJs van Je Suis Energy silent swingen; het Frans Hals Museum biedt bijzondere ervaringen, zoals een turbotour, yoga en salonsjansen; in de Grote of Sint Bavokerk onthult het project Heb uw naaste lief via de smartphone een wereld van verhalen; in de 175 jaar oude Teekenzaal van de Waag kun je deelnemen aan nachtelijke modeltekensessies; in het Teylers Museum zijn rondleidingen met een zaklamp langs plekken die normaal verborgen blijven; in de Toneelschuur deelt Steef de Jong in Sisi Boy het podium met zijn idool keizerin Elisabeth; en in Voilà Walhalla kun je verf gooien om samen een Action Painting à la Jackson Pollock te maken van acht bij anderhalve meter.

AFTERPARTY

Slotstuk van de eerste Haarlemse Cultuurnacht is vanaf 23.00 uur de afterparty in het Patronaat. Het programma met live muziek en DJs wordt samengesteld door de programmeurs van Patronaat en 3voor12 Noord Holland.

Meer informatie op www.haarlemmarketing.nl   Voorpagina