UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Theaterspektakel De Ontdeckingh: over helden en huichelaars


Van vrijdag 17 augustus t/m 1 september zal het bijzondere muziektheaterspektakel De Ontdeckingh worden opgevoerd aan het IJsselmeer in Enkhuizen. Dit openluchttheater vertelt het op feiten gebaseerde verhaal van twee Enkhuizer ontdekkingsreizigers, die aan de basis hebben gestaan van de rijkdom in Holland in de Gouden eeuw. Met 50 professionele en amateurspelers, prachtige muziek van Tim Knol, een ingenieus decor en een gezellig festivalterrein, is dit een ultiem avondje uit.

De Ontdeckingh geeft een inkijkje in het leven van de grootste twee ontdekkingsreizigers van Enkhuizen in de 16e eeuw: Jan Huygen van Linschoten en Dirck China. Maar het is zeker geen saai stukje geschiedenis.

EEUWIGE VRIENDSCHAP

Op ludieke wijze wordt een beeld geschetst van Enkhuizen uit die tijd; op macht beluste gluiperige koopmannen, vrouwen van lichte zeden die daar niet voor onder doen, roddeltantes, dronken zeemannen en veel meer. Knokpartijen om onder de onderdrukking van de Spanjaarden uit te komen. Het ontdekken het menselijk lichaam door te snijden in lijken. Maar ook romantiek, heimwee en innerlijke tweestrijd. En prachtige beelden van de reizen van Jan Huygen van Linschoten en Dirck China. Een overdonderende voorstelling. Maar uiteindelijk gaat de Ontdeckingh over eeuwige vriendschap. En over hoe handig iPads eigenlijk zijn

SCHEEPSMAAL

De Ontdeckingh staat met 14 voorstellingen aan de Kooizandweg in Enkhuizen voor een onvergetelijke beleving aan zee, zowel in het openluchttheater als op het festivalterrein. Scheepskoks toveren met verse producten een heerlijk scheepsmaal op tafel. Ook zijn er tal van speciale arrangementen en activiteiten op het festivalterrein en in de stad.

De hoofdrollen in De Ontdeckingh worden gespeeld door Jeroen C. Molenaar, Ian Bok, Megan Roele, Willemijn Maandag en Boy Ooteman. Concept en productie van de Ontdeckingh is in handen van Frans van Leeuwen. Regie Esther Lagerweij en tekst Annet Langedijk-Mazereeuw en Dick Feld.

Voor kaarten en informatie: www.ontdeckingh.nl   Theaters