UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Parade Amsterdam vol nieuwe theatervoorstellingen
Op de Parade kun je van alles verwachten. Foto Neeltje de Vries.
Op de Parade kun je van alles verwachten. Foto Neeltje de Vries.


Het rondreizend theaterfestival de Parade staat van vrijdag 17 augustus t/m 2 september in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Zeventien dagen lang genieten bezoekers van onder meer LuckyTV, Toneelgroep Oostpool, Wëreldbänd, Henry van Loon & Alex Klaasen, Steef de Jong en Wart Kamps, Stephanie Louwrier & Lowie van Oers.

In de hoofdstad staan meer dan 75 voorstellingen gepland voor jong, oud en alles daar tussenin. Elke middag is er een uitgebreide KinderParade met volop theater en avontuur. Alle avonden worden afgesloten met twee gratis live-bands, waaronder Amsterdam Funk Orchestra, Nachtschade en Max Meser.

NIEUWE VOORSTELLIN GEN

De parade in Amsterdam zit vol nieuwe voorstellingen. Conny Janssen Danst presenteert een mix van dans en fysiek theater in Davide Bellottas Phobia, waarin grappige, pijnlijke en ontroerende scenes elkaar opvolgen. Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers, zet in zijn voorstelling SPIJKERS vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid en muziek centraal. Collectief Klaplong brengt een ode aan sci-fi knallers van weleer in de muzikale voorstelling Lightyear Zero. Fosko, Van Duijl en Wonder spelen IJskouwe Zaken; een bluegrass concert over onopgeloste moordzaken.

KATTENFILMPJES

Omdat onderzoek bewijst dat katten kijken gelukkig maakt, duikt Likeminds in de wereld van kattenfilmpjes. In The Double van The Double Collective dagen twee bijna identieke personen elkaar uit in een verbluffend dansduet. Sinem Kavus presenteert I USED TO BE SNOW WHITE, een solo-dance-music-monoloque-concert-kinda performance over het verlangen naar oprechte liefde in een gepornoficeerde Tinderwereld.

PARADEBOOT

Rederij t Smidtje verzorgt speciaal voor de Parade zeventien dagen ieder uur een lijndienst van Amsterdam CS, via de Stopera en Café Hesp naar het Martin Luther Kingpark en weer terug. Aan boord van deze Paradeboot kun je dansen in de Silent Disco en een drankje bestellen aan de bar. Van het Centraal Station duurt de boottocht ongeveer 50 minuten. Op Amsterdam Centraal Station is de Parade-installatie De Korte Ontmoeting te zien, van Studio Aldo Brinkhoff.

VLUCHTELINGENBOOT

Rederij Lampedusa vaart op 25 & 26 augustus en 1 & 2 september met een voormalige vluchtelingenboot naar het Paradeterrein. De kapiteins zijn de nieuwe Amsterdammers uit Eritrea, Egypte, Somalië en Syrië die niet alleen de verborgen geschiedenis van de stad vertellen, maar ook hun eigen verhaal delen. Lampedusa vaart vanaDijksgracht 6 (Mediametic) naar het Martin Luther Kingpark, met deze boot kan je niet terug varen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De Parade staat van 17 augustus t/m 2 september in het Martin Luther Kingpark en opent iedere middag om 14.00 uur (op de openingsdag 17 augustus vanaf 18.30 uur). Tot 15.00 uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 7,50. Jongeren tot 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het terrein en Stadspashouders met Groene Stip krijgen € 5,- korting op de entree en betalen slechts € 2,50. CJP-leden krijgen € 4,- korting op de entree en We Are Public-leden kunnen gratis het terrein op.

Meer informatie op www.deparade.nl   Voorpagina