UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Wandeling naar eendenkooi Nieuw Onrust in Pieterburen


Op zaterdag 21 juli organiseert Het Groninger Landschap een wandeling naar de Eendenkooi Nieuw Onrust in Pieterburen. Gidsen van Het Groninger Landschap nemen u mee voor een kijkje bij de Eendenkooi. De wandeling begint bij bezoekerscentrum Waddenkust. Na het bezoek aan de eendenkooi gaat het gezelschap per huifkar terug naar het bezoekerscentrum

Nieuw Onrust is één van de twee overgebleven, nog operationele, eendenkooien in de provincie Groningen. Nieuw Onrust werd in 1898 aangelegd bij de gelijknamige boerderij in de Westpolder, vlak bij zee.

ZEEKOOI

Nieuw Onrust is rond 1899 gegraven in opdracht van vier akkerbouwers, en sinds 1979 eigendom van Het Groninger Landschap. De kooi bestaat uit een kooibos, vier vangpijpen en een gegraven plas in het midden. De locatie is perfect, zo vlak achter de waddendijk. Dit is een zogeheten zeekooi, ideaal voor het vangen van in de herfst overtrekkende eenden. Tijdens de trek houden eenden vaak de kust aan. Op het wad en de kwelders vinden ze voedsel, waarna ze in de kooi neerstrijken voor rust en zoet water.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bezoekerscentrum Waddenkust is gelegen aan de Hoofdstraat 83 in Pieterburen.

De wandeling duurt van 10.00 - 16.00 uur

Kosten: € 10,- per persoon, beschermers € 6,- en kinderen tot 12 jaar gratis.

Lunch is niet bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden: via www.groningerlandschap.nl activiteiten   Wandelen